Whisky

Zevendal Single Malt

Whisky is waar het allemaal om begon en waar het allemaal om draait. Wij maken onze whisky op dit moment alleen van gerst. Hiervoor gebruiken we gewone gemoute gerst, gerookte gerst (peated) en ongemoute gerst. Een deel van deze gerst groeide op Klein Amerika, de plaats waar onze distilleerderij is gevestigd. Iedere zaterdag proberen wij 390 liter mash te maken die na het toevoegen van gist een week laten fermenteren. Ook stoken we op zaterdag de wort die de ontstaan is uit het fermentatieproces uit tot ruwstook. Wanneer we voldoende ruwstook verzameld hebben doen we de tweede distillatie, ook wel fijnstook genoemd. Wanneer we een deel ongemoute gerst hebben gerbuikt distilleren we ook een derde keer. 

Iedere zaterdag maken we 390 liter mash die we vervolgens een week laten fermenteren

Na twee of drie keer distilleren wordt onze New Make Spirit verdund met water tot een alcoholpercentage van ongeveer 65%. Deze New Make Spirit kan vervolgens op een eiken houten vat om te rijpen. Op dit moment gebruiken we voornamelijk first fill ex Bourbon vaten van Amerikaans eiken. Een klein deel van onze New Make Spirit rijpt op Spaanse Oloroso sherryvaten.  

ZEVENDAL SINGLE MALT

Op dit moment gebruiken we voornamelijk ex Bourbon vaten van Amerikaans eiken

Ons eerste vat, een ex first fill Bourbon vat van de Amerikaanse distilleerderij Early Times hebben we in september 2019 gevuld met rum 190 liter New Make Spirit van ongerookte gemoute gerst. Dit betekent dat dit eerste vat in september 2022 drie jaar heeft gerijpt en volgens de regels whisky mag worden genoemd. Of we deze whiksy dan ook daadwerkelijk gaan bottlelen hangt af van het eindresultaat dat we aantreffen in het vat. Omdat wij een kleine microdistileerderij zijn zullen we onze whisky in kleine batches gaan bottelen en zullen de verschillende batches ook van elkaar verschillen. We noemen onze whisky Zevendal, naar het mooie dal dat achter onze distilleerderij ligt.


Ons eerste vat is in september 2019 gevuld en mag in september 2022 whisky worden genoemd maar dat wil niet zeggen dat wij het dan ook whisky vinden

FREE-SPIRITED WHISKY

Klein Amerika Distillery

Klein Amerika 6

6562 KC  Groesbeek

Scroll naar boven
Scroll naar top