Over ons

Wie wij zijn en waarom wij aan dit avontuur zijn begonnen

Wij zijn twee vrienden die een gezamenlijke interesse in whisky, Ierland en Schotland hebben. Vanuit deze interesse is het idee ontstaan om zelf whisky te maken. In 2018 zijn we gestart met de eerste stappen. En al snel werden deze eerste stappen concrete plannen. Op zaterdagen zijn wij druk in de weer met onze kleine distilleerderij. Wij hebben geïnvesteerd in kennis en apparatuur en proberen zoveel mogelijk alles zelf te doen. Waar mogelijk zoeken we de samenwerking met andere ondernemers in de regio.
Onze inspiratie halen wij uit de mooie omgeving waarin wij wonen en de verbinding met het agrarische bedrijf waar onze distilleerderij zich bevindt. Het is onze droom om een echte single malt whisky te maken. Inmiddels liggen er al een aantal vaten new make spirit te slapen om over enige tijd als whisky wakker te worden. 

Het is onze droom om echte single malt whisky te maken

Benny heeft een melkveebedrijf, een boerencamping en is daarnaast werkzaam als adviseur bij de rechtbank. Robert is manager in een groot ziekenhuis. Het maken van whisky is dan ook (nog) niet onze dagelijkse bezigheid. Samen hebben wij de opleiding tot distillateur gevolgd aan de hogeschool in Hasselt (Belgie). Het agrarische bedrijf van Benny is ook de locatie waar onze distilleerderij zich bevindt.  

Onze distilleerderij bevindt zich op een agrarisch bedrijf aan de rand van Groesbeek

FREE-SPIRITED DISTILLERS

Klein Amerika Distillery

Klein Amerika 6

6562 KC  Groesbeek

Scroll naar boven
Scroll naar top